Blog o zdraví

Goji - kustovnice čínská i na hubnutí?

Drink-z-Goji-300px

Už je to velmi dávno, co jsem se seznámila s Kustovnicí čínskou neboli Goji. Začala jsem se o její plody zajímat a zjistila jsem, že v Číně byla Goji nazývána ovocem nesmrtelnosti, červenými diamanty a elixírem zdraví. Občas jsem si jí koupila. Setkala jsem se s různými dovozci a měla možnost zkoumat kvalitu. Některé plody byly malé, některé málo červené, některé špatně usušené, tedy plesnivé a černé.

Po té co mne kontaktoval obchodní zástupce firmy Himalyo a informoval mne, že dodávají i 100% džus jsem neváhala a podepsala s firmou obchodní zastoupení.

Zkušenosti se zelenými potravinami Royal Pharma od paní Mileny

Je to již víc jak 5 let, kdy mi byly doporučeny zelené potraviny na počínající paradentozu. Zakoupila jsem jen Chlorellu a začala užívat dle doporučení. Stav mé ústní dutiny se postupně zlepšoval. Chlorellu jsem zařadila do svého jídelníčku a s její konzumací jsem neměla vůbec žádné problémy. Ale jak už to tak chodí č...

Zázračný chlorofyl

Jecmen-namichany-napoj-300px

Na první pohled nevzhledný zelený brčál, ve skutečnosti blahodárný nápoj, o kterém mnozí hovoří v superlativech. I tak by se dal popsat nápoj s chlorofylem, jenž zažívá obrovský boom na poli zdravé výživy.

Chlorofyl pomáhá udržet v organismu alkalické prostředí.

Srovnání Chlorelly z Číny, Taiwanu a Japonska (USA)

Chlorella-tablety-zatisi-300px

JE CHLORELLA BEZPEČNÁ?

Chlorellu si lidé kupují pro zlepšení jejich zdraví a vitality, ale hlavně pro očistu
organismu od znečištění, ve kterém běžně žijeme a zejména od těžkých kovů. O to překvapující byly informace o obsahu těžkých kovů v těchto produktech. Světová zdravotnická organizace WHO spadající pod strukturu OSN proto provedla v roce 2013 analýzu těchto výrobků s cílem zjistit jejich kontaminaci. Jaká je skutečnost, víte, co opravdu jíte?

Historie a zpracování chlorelly

Chlorella-tablety

Chlorella pyrenoidosa je sladkovodní jednobuněčná mikroskopická řasa. Existuje již téměř tři miliardy let! Svůj název si vysloužila díky své barvě a stavbě. Chloros řecky znamená zelený a ella se dá z latiny přeložit jako malý.

Chlorellu objevil v roce 1890 nizozemský botanik, mikrobiolog, profesor a vědec Martinus Wilhelm Beijerinck. V té době i přes své unikátní účinky nezískala přílišnou pozornost. O pár desítek let později, nositelé nobelovy ceny Otto Heinrich Warburg respektive Melvin Calvin při svých výzkumech buněčného dýchání a fotosyntézy resp. oxidace oxidu uhličitého v rostlinách používali z velké části právě chlorellu.

Zelené potraviny pro sportovce

V současné době jsou na sportovce, zvláště ty vrcholové, kladeny stále vyšší a vyšší nároky. Jsou pod velkým tlakem na výkon – ať už pod vlastním, nebo ze strany trenérů. Pokud jste českým reprezentantem ve fotbalu, nebo hokeji, pravděpodobně budete mít svého výživového poradce, maséra a psychologa. Pokud jste ale „pouze řadovým“ vrcholovým sportovcem, byť třeba na špičce svého oboru, je starost o zdraví, kondici i psychiku jen na Vás, v lepším případě i na Vašem trenérovi.

Trend třetího tisíciletí – zelené potraviny

Jestliže je pro vás pojem „zelené potraviny“ nový a marně si lámete hlavu nad tím, co může být na okurce, cuketě nebo zelené paprice nového a trendového, pak nezoufejte. Donedávna bych si hlavu lámala asi stejně jako vy. Jenže jsem se dostala vzhledem ke svým zdravotním komplikacím právě k zeleným potravinám a jejich účinky mě naprosto ohromily.

Chlorella a hubnutí

Hubnuti-se-zelenymi-potravinami

Mezi největší problémy současné civilizace, které je potřeba řešit, patří obezita neboli nadváha. Přestože celosvětově narůstá tendence zlepšit pestrost a kvalitu stravy i s ohledem na přírodní zdroje, stoupá, jak ukazují světové studie, množství lidí trpících obezitou a to zejména ve státech bohatých a prosperujících, kde se očekávají lepší životní podmínky a lepší informovanost.

Studie se sice liší, mimo jiné i v tom, jaké jsou příčiny obezity, ale shoda panuje v názoru, že jednou z příčin je narušení metabolismu tuků vedle stresu, výskytu plísní v organismu a špatné životosprávy.

Názor, který bere obezitu, jako následek sklonu lidí k lenosti, není úplně správný, protože komplexní charakteristika obezity není doposud vyjasněná. Proč si organismus ukládá tuky, když je přirozené je zpracovat? Jakou roli přitom hraje kvalita tuků a sport, nebo chcete-li, fyzická aktivita? Studie zabývající se touto problematikou nejsou zdaleka u konce.

Užívání zelených potravin

Chlorella-a-napoj-z-Jecmene

Je velmi užitečné užívat ječmen a řasu současně a dlouhodobě. Jejich účinek se společným užíváním několikanásobně zvyšuje.

UŽÍVÁNÍ JEČMENE A CHLORELLY ROYAL PHARMA:

Začněte svůj den s Ječmenem! Lžičku ječmene rozpusťte ve 1,5 - 2dcl studené vody (nejlépe v šejkru). Užívejte 2x až 3x denně, nejlépe nalačno a 20 min. před jídlem. Takto se nejlépe vstřebají všechny látky. Nemocní a staří lidé mohou dávku zdvojnásobit.

Zelené potraviny při těhotenství a kojení

Zelené potraviny jsou v těhotenství tím nejpřirozenějším doplňkem, který si může budoucí maminka vybrat. Plně a vhodně nahrazují dnešní syntetické vitamíny doporučované pro dobu těhotenství a kojení.

Během prvních tří měsíců života potřebuje miminko přibrat stejnou váhu, jako za celou dobu těhotenství. A to vše pouze z mléka, tedy z těla matky. Matka musí mít dostatek výživných látek nejen pro miminko, ale i pro sebe, aby měla dost sil na opatrování miminka.

Stránka 1 z 2 - 13 položek celkem